Over ons

Modus Operandi © 2018 • Privacy Policy • Terms Of Use

Annemie De Boye studeerde in 1993 af als master in de criminologie. De eerste jaren van haar loopbaan deed ze vanuit het Genkse politiekorps onderzoek naar de weerslag van de sluiting van de steenkoolmijnen op de veiligheid en onveiligheidsgevoelens in de Limburgse mijnregio.

 

Sinds 2001 is ze als zelfstandig consultant de drijvende kracht achter Modus Operandi, een erkende onderneming voor veiligheidsadvies. Ze geeft in deze hoedanigheid advies rond het opzetten van een integraal agressiebeleid binnen organisaties als ziekenhuizen of de publieke sector, maar ze voert ook in opdracht van de private sector audits en mystery controles uit. Als trainer en coach verzorgt ze opleidingen in het voorkomen van en omgaan met agressie, en in aanverwante thema’s als conflicthantering, sociale vaardigheden, bemiddelingsmethodiek, security awareness en anger management.

 

Annemie De Boye geeft als gastdocent colleges aan de politieschool Vlaams-Brabant. Ze werkte tevens mee aan de federale campagne “Preventie van agressie in ziekenhuizen” van de FOD Volksgezondheid. Haar werkzaamheden als consultant richten zich actueel op de thema's "bestuurlijke aanpak van georganiseerde criminaliteit", en op "veiligheidscultuur binnen bedrijven en organisaties".

 

Inzake het thema "georganiseerde criminaliteit" staat ze als coördinator van het Arrondissementeel Informatie en Expertise Centrum Limburg met de voeten in de dagelijkse handhavingspraktijk. Een stevig netwerk van partners en experten zorgt hierbij voor een continue opvolging van de actualiteit en de nieuwste trends en methodieken.

 

Het ARIEC Limburg is te volgen via https://twitter.com/AriecLimburg

 

 

 

Modus Operandi